Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Waarom inspectie en onderhoud?

Waarom een inspectie?

Bij MARQ producten wordt de standaardgarantie na 1 jaar vervangen door de MARQ Service Plan Garantie onder de aanvullende voorwaarde dat de MARQ klim- en valbeveiligingsvoorzieningen jaarlijks door een erkende MARQ-installateur worden geïnspecteerd en onderhouden. De MARQ Service Plan Garantie wordt geborgd door fabrikant EnSafe B.V.

Binnen het kader van het Burgerlijk wetboek is het de verantwoordelijkheid van de gebouweigenaar om aanwezige klim- en valbeveiligingsvoorzieningen in een goede conditie te houden. Als gebouweigenaar dient u dus te kunnen aantonen dat een deskundig, vakbekwaam persoon de geïnstalleerde klim- en valbeveiligingsvoorzieningen jaarlijks inspecteert en onderhoudt volgens de voorschriften van de fabrikant.

Onze afdeling inspectie & onderhoud verzorgt het jaarlijks inspecteren van de klim- en valbeveiligingsvoorzieningen volgens vigerende wet- en regelgeving en onderhavige normeringen. Daarnaast voeren onze inspecteurs het waar nodig onderhoudswerkzaamheden uit.

Voorbeelden van deze voorzieningen:

  • Verankeringspunten
  • Kabeltrajectsystemen
  • Hekwerken
  • Vaste klimvoorzieningen
  • Mobiele klimvoorzieningen
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Keuringsrapportage

Onze inspecteurs keuren zowel onze MARQ producten als alle overige merken. Indien mogelijk voeren wij een trekproef uit op de verankeringspunten. Zo keuren zij niet alleen de aanwezige voorzieningen maar kijken zij ook naar de dakveiligheid. 

Naar aanleiding van de uitgevoerde inspectie versturen wij een keuringsrapportage. Hierin zal tevens worden aangegeven welke aanvullende herstel- of vervangingswerkzaamheden worden geadviseerd en indien sprake is van afkeur van voorzieningen en of onderdelen ontvangt u hiervoor een kostenopgave.

Meer weten of partner
van ons worden?

Bel ons direct

+31 (0)40 261 89 60

Of neem direct contact met ons op