1
2
3
4
5

Inspectie en onderhoud

Klim-en valbeveiligingsvoorzieningen

Klim- en valbeveiligingsvoorzieningen dienen jaarlijks te worden gekeurd door een daarvoor gekwalificeerde specialist. Amendex bezit alle expertise en voldoet aan alle vereiste kwalificaties om arbeidsmiddelen en klim- en valbeveiligingsproducten deskundig te keuren, te inspecteren en/of te onderhouden.

Een door Amendex uitgevoerde keuring verzekert u van een 100% veilig systeem. En een optimaal functioneren van alle geïnstalleerde klim- en valbeveiligingsvoorzieningen. Op korte én lange termijn. Bovendien ontvangt u na keuring van ons een heldere rapportage.

Is een periodieke keuring verplicht?

Het antwoord op deze vraag is ‘ja’. De Europese norm EN-795 vermeldt dat de norm EN-365 qua inspectie en onderhoud van toepassing is:

‘4.4 Instructions for periodic examinations: the recommendation shall include a statement to the effect that the periodic examination frequency shall be at least every 12 months’.

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Naast klim- en valbeveiligingsvoorzieningen moeten ook persoonlijke beschermingsmiddelen jaarlijks worden gekeurd. De specialisten van Amendex zijn specifiek opgeleid en bevoegd om deze keuringen te verrichten.

Zij controleren alle persoonlijke beschermingsmiddelen nauwkeurig op onder meer functionaliteit, beschadiging en comfort. Hieruit volgt goedkeuring of afkeuring. In het laatste geval mag het specifieke persoonlijke beschermingsmiddel niet meer worden gebruikt, totdat het is vervangen of gerepareerd.

Amendex Nederland B.V.

Steenoven 4
5626 DK Eindhoven

T: +31 (0)40 261 89 60
E: info@amendex.nl

Amendex Belgium B.V.

Rubensstraat 104/44
2300 Turnhout
Belgium

T: +32 (0)3 644 15 90
I:  www.amendex.be

Volg ons op:

LinkedIn